„Joi, 18 aprilie, orele 18:00, la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma a avut loc prima conferinta din seria de prelegeri organizate cu ocazia anului credintei de catre Colegiu împreuna cu Ambasada României pe lânga Sfântul Scaun, sub patronajul Congregatiei pentru Bisericile Orientale.
Dupa cuvântul de deschidere sustinut de Parintele Rector Gabriel Buboi a urmat o scurta prelegere a Excelentei Sale, Ambasadorul Bogdan Tataru-Cazaban. Evenimentul a culminat cu discursul Eminentei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, cu tema Conciliul Vatican al II-lea si Bisericile Orientale.
Eminenta Sa, cardinalul Leonardo Sandri, a prezentat în câteva puncte documentele conciliare referitoare la Bisericile Orientale, Unitatis Redintegratio si Orientalium Ecclesiarum. De asemenea a subliniat rolul important al Bisericilor Orientale Catolice în refacerea unitatii crestine si strânsa legatura care exista între documentele Conciliului si Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.
Evenimentul a început cu un mic moment de rugaciune în biserica colegiului, la care au luat parte, pe lânga Eminenta Sa Cardinalul Sandri, Excelenta Sa Cyril Vasil, secretarul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, Patriarhul de Antiohia, PF Ignace Youssef III Younan însotit de Arhiepiscopul de Damasc.
Din partea Bisericii Greco-Catolice a fost prezent Preasfintitul Mihai Fratila, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia si Fagaras, vicar al Bucurestilor.
De asemenea la eveniment au fost prezenti si diferiti membri ai corpului diplomatic dar si apropiati ai colegiului.
Urmatoare conferinta va avea loc în data de 14 mai 2013.

Sursa: http://pioromeno.com