„Grija Bisericii fata de cei aflati în suferinta s-a manifestat si prin faptul ca la 13 mai 1992, Sfântul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea a trimis o scrisoare prin care a instituit Ziua Mondiala a Bolnavului. Începând de atunci, an de an, la 11 februarie – ziua comemorarii Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes – se celebreaza aceasta zi dedicata celor bolnavi si suferinzi. Dorinta Suveranului Pontif era ca prin celebrarea acestei zile, institutiile si oamenii sa fie sensibilizati în raportarea lor la cei aflati în suferinta: sa dea din timpul lor, din banii lor, din rugaciunile lor pentru ameliorarea durerilor.
Ziua Mondiala a Bolnavului a adus un moment special pentru cei internati în institutia cunoscuta de careieni sub numele de Caminul de Batrâni. În organizarea Reuniunii Mariane de la Biserica Greco-Catolica „Sfântul Anton de Padova” din Carei, s-a savârsit o Sfânta Liturghie celebrata de pr. Cristinel Balan, preot paroh, si pr. Ioan Borsa, raspunsurile fiind date de corul bisericii.
Bolnavi si batrâni, dezorientati la gândul ca au de îndurat o soarta atât de cruda, ca au de dus o cruce poate uneori prea grea pentru spatele lor gârbovit de ani si suferinta sorbeau cu nesat cuvintele sfinte.
Prin sarbatoarea la care au participat s-a dorit sa se arate bolnavilor si tuturor celor aflati în suferinta ca nu sunt uitati de Biserica si ca suferinta lor, unita cu cea a lui Cristos, capata valoare deosebita. La sfârsitul Sfintei Liturghii, cei care au dorit au primit Sfânta Împartasanie pentru a-i întari în suferinta lor.
Bucuria le-a fost întregita de darurile dulci pe care le-au primit alaturi de iconite cu imaginea Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.
Sub lacrimile de bucurie, în ochii batrânilor se citeste nu doar resemnarea în fata vietii, ci si tristetea si melancolia dupa vremurile în care erau oameni la casa lor, înconjurati de rude si de copii. Personalul centrului social este alaturi de ei zi de zi si incearca sa mai aline povara batrânetii lor sau a suferintei altora dintre ei prin purtare exemplara si activitati care sa le creeze o stare de buna-dispozitie.