Iubiti Confrati întru episcopat si întru preotie,
Dragi credinciosi,
Anuntul facut de Sfântul Parinte Papa Benedict al XVI-lea în fata cardinalilor, reuniti într-un Concistoriu pentru canonizari, acela de a renunta ”în deplina libertate la ministerul de Episcop al Romei si succesor al Sfântului Petru”, ne-a surprins pe fiecare dintre noi în primul moment.
Rugaciunea în schimb este aceea care ne apropie de Domnul si ne ajuta sa descifram luarile de pozitie si atitudinea Papei în Spiritul Sfânt prin puterea sperantei care toate le nadajduieste. Astfel ma adresez tuturor si Va îndemn la încredere si la speranta: Papa Benedict, printr-un gest de curaj si responsabilitate, ne face dovada ca este profund constient de limitele persoanei umane, ne demonstreaza prin umilinta adevarata maretie a omului care cunoaste timpurile în care traieste Biserica, ne face sa întelegem care trebuie sa fie atitudinea fiecaruia în fata puterii, ne demonstreaza înca o data cât de maret a fost Isus pe cruce.
În fata curajosului gest al Sfântului Parinte trebuie sa ne aplecam fruntile si inimile cu respect si admiratie si sa îl însotim cu rugaciunea, devotamentul si iubirea noastra.

† Lucian Cardinal Muresan

Arhiepiscop Major