„Vineri 25 ianuarie 2013 a avut loc “Noaptea de Veghe” la Manastirea Franciscana ‘Maica Domnului’ din Oradea.
La acest eveniment spiritual au luat parte credinciosi si persoane consacrate apartinând diferitelor culte religioase, din întreaga tara, respectiv: Oradea, Reghin, Satu Mare, Baia Mare, Zalau, Simleu, Bucuresti, Cluj, Dej, Timisoara, Târgu Mures, Târgu Lapus, Braila, s.a.
Programul a decurs conform stabilirii prevazute: Sf. Liturhie Greco-Catolica de deschidere a fost celebrata de PS Virgil Bercea, împreuna cu un sobor de preoti greco-catolici si romano-catolici, dintre care: pr. Paroh Mihai Vatamanelu, pr. Ionut Ichim,
pr. Adrian Podar, pr. Emil Ghiurca, pr. Ioan Aciu, pr. Sorin Craciun, pr. Daniel Bertean, pr. Iosif Mihaes, si altii.
În cuvântul de învatatura pe care l-a tinut, PS Virgil a vorbit despre nestatornicirea bogatiilor acestei lumi.
A urmat apoi Binecuvântarea Euharistica, celebratp de pr. Adrian Podar. Rugaciunea Sfântului Rozariu a fost animata de catre grupurile de copii si tineri din parohie: ‘Allegria’ si ‘Dominic Savio’ si ulterior, s-a celebrat Paraclisul Maicii Domnului de catre pr. Craciun Sorin.
D-na Maria Hetco a prezentat comunitatea Tertiarilor Franciscani din cadrul parohiei, dupa care a urmat un moment de evanghelizare a familiilor de catre Parintele paroh, Mihai Vatamanelu, si proiectarea unui film, reprezentând mesajul Papei de la “Întâlnirea Mondiala a Familiilor de la Milano”, 2012, tradus de sr. Ligia Man.
Sfânta Liturghie romano-catolica a fost celebrata de parintele paroh de la parohia Cetate Oradea, în predica sa el tratând articolele de credinta cuprinse în Crezul Apostolic.
A urmat Adoratia Euharistica tinuta de pr. Emil Ghiurca, însufletita de corul tinerilor din Parohia Greco-Catolica ‘Regina Pacii’ Timisoara, în care am fost invitati sa meditam asupra credintei, având ca exemplu motto-ul cardinalului martir Iuliu Hossu,
‘credinta noastra este viata noastra’. Aceasta a fost precedata de Procesiunea cu Sfùntul Sacrament, desfasurata în jurul bisericii, dupa care a urmat o pauza cu o mica agapa pentru participanti.
Programul a fost reluat prin celebrarea rugaciunii “Calea Sfintei Cruci” oficiata de pr. Aciu Ioan, “Acatistul Maicii Domnului” celebrat de pr. Daniel Bertean de la Zalau si Sfùnta Liturghie de încheiere, în rit bizantin, la care au concelebrat toti preotii prezenti.
Multumiri parohiei gazda si tuturor credinciosilor care au luat parte la Noaptea de Rugaciune! Dumnezeu sa primeasca si sa rasplateasca aceasta jertfa!