„În data de 25 ianuarie, a.c. va avea loc o noapte de rugaciune, asa-numita ‘Noapte de Veghe’, a 74-a la numar, la intentia Sfintei Fecioare Maria, pentru obtinerea de haruri de la fiul Sau, Isus. Evenimentul se va desfasura la ‘Manastirea Franciscana Maica Domnului’ din Oradea, unde sunt invitati toti preotii si credinciosii, care doresc sa se uneasca în rugaciune.
‘Noapte de Veghe’ se încadreaza în ‘Octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor’, desfasurata anual în perioada 18-25 ianuarie.
Initiativa acestor nopti de rugaciune apartine a doi preoti greco-catolici, ca urmare a unui Pelerinaj la Fatima din anul 2000, aceasta concretizându-se în acelasi an, la 30 octombrie, cu prima ‘Noapte de Veghe’, în Parohia Greco-Catolica ‘Sânandrei’ din Timisoara. Acestea au continuat apoi, de-a lungul anilor, în diverse orase din România, odata la fiecare doua luni, participând preoti si credinciosi catolici, ortodocsi si chiar pastori si credinciosi neo-protestanti din întreaga tara.
Intentiile acestei ‘Nopti de Veghe’ sunt urmatoarele: unitatea crestinilor, dobândirea pacii în inimi, în familii si în întreaga lume; protejarea vietii de la conceptie si pâna la moartea naturala, si nu în ultimul rând, ispasirea pacatelor persoanelor consacrate si ale lumii întregi, iar pe lânga acestea se adauga intentiile personale ale credinciosilor care participa.
Programul ‘Noptii de Veghe’ va debuta cu Sfânta Liturghie greco-catolica, la orele 17:00, urmata de Binecuvântarea Euharistica si va continua cu Sfântul Rozariu, începand cu misterele de bucurie, animat de grupul de copii si tineri, dupa care va urma Paraclisul Maicii Domnului. În continuare, programul va decurge astfel: la orele 20:30 va fi o prezentare a tertiarilor franciscani cu privire la ordinul, carisma si activitatile specifice acestora, inclusiv poiectarea unui film cu tematica religioasa, iar ulterior, recitarea misterelor de lumina ale Sfântului Rozariu. La orele 23:00 va avea loc celebrarea Sfintei Liturghii în rit latin, urmata de Adoratia Euharistica si Procesiunea cu Sfântul Sacrament în jurul bisericii, dupa care va urma o pauza. Programul va fi reluat la orele 02:00 cu Rugaciunile Calea Crucii, Acatistul Maicii Domnului si misterele de durere ale Sfântului Rozariu.
Programul va lua sfârsit la orele 05:00 celebrarea Sfintei Liturghii în rit bizantin.
Aceasta jertfa se va desfasura cu binecuvantarea PSS Virgil Bercea, si va fi transmisa în direct de catre Radio Maria!
Fie ca aceasta intentie de rugaciune sa-si duca la îndeplinire scopul, si sa aiba o continuitate pentru fiecare, în vietile noastre! Laudat sa fie Isus si Maria!