„În cadrul „Zilelor Învatamântului Salajean” din în acest an, a avut loc un simpozion despre „Familia Deleu din Pericei”, sustinut în 22 noiembrie, la Primaria din Pericei. Evenimentul a fost organizat de catre Parohia Greco-Catolica Badacin în parteneriat cu Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pericei si Radio Maria.
Invitati la acest simpozion au fost dr. Marin Pop, cercetator stiintific la Muzeul de Istorie si Arta Zalau, Margineanu Viorel, inspector de istorie al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Pacurar Gheorghe, fost primar al Comunei Pericei, si Banczsdai Csaba, actualul primar al comunei Pericei.
Simpozionul a început cu „Rugaciunea lui Iuliu Maniu”, rostita de catre preotul Cristian Borz. Pe parcursul evenimentului s-a prezentat istoria fiecarui membru al familiei Deleu, dar si legaturile pe care acestia le-au avut cu familia Maniu. Cele doua familii au jucat un rol important în istoria României din a doua jumatate a secolului XIX; totodata, s-a mentionat faptul ca între aceste familii a existat o legatura de ordin spiritual.
Atentia a fost îndreptata spre Iacob Deleu, care a fost primul învatator din Pericei si luptator în armata lui Avram Iancu, si Victor Deleu, fost primar al municipiului Cluj (în perioada iunie 1932 – noiembrie 1933), secretar general al resortului Interne ales de catre Consiliul Dirigent de la Bucuresti, deputat în Camera Deputatilor de la Bucuresti în anul 1919 si mai apoi presedinte al Uniunii Fostilor Voluntari Români în anul 1922.
În încheiere, elevii scolii pregatiti de prof. Maria Borz, au sustinut un program cultural-artistic în cadrul caruia au fost intonate atât cântece patriotice, precum Imnul National, Marsul lui Avram Iancu, Treceti batalioane române Carpatii, Imnul lui Iuliu Maniu, cât si un buchet de cântece populare salajene, fiind acompaniati de Taraful Silvania.
Cu aceasta ocazie, directorul Scolii Pericei, Danila Augustin, a afirmat ca doreste ca aceasta sa fie prima editie a evocarii familiei Deleu din Pericei, urmând ca în primavara sa fie comemorata familia Maniu din Badacin, iar în luna mai, familia pictorului Ioan Sima din Pericei.