„În dupa-amiaza zilei de duminica, 21 octombrie 2012, PS Virgil Bercea, episcopul Oradiei, responsabil cu diaspora în cadrul Sinodului BRU, a facut o vizita pastoral-misionara în Parohia „Sfântul Andrei” din localitatea Recanati, Provincia Macerata, pastorita de Pr. Marius Gosea.
Preasfintitul Virgil a fost întâmpinat atât de credinciosi români, din toate colturile României, cât si de cei italieni. A avut loc de asemenea si o întâlnire cu ES Claudio Giuliodori, episcopul locului.
Aceasta vizita reflecta preocuparea constanta a Bisericii Române Unite pentru coeziunea comunitatilor românesti din diaspora.
Momentul central al vizitei a fost celebrarea Sfintei Liturghii de catre cei doi Episcopi, ES Claudio, si PS Virgil. Alaturi de Preasfintiile Lor au concelebrat pr. Marius Gosea, parohul comunitatii românesti din Recanati, preoti italieini ai locului, pr. Cristian Coste, care a sosit cu credinciosi ai comunitatii din Rimini pe care o pastoreste si pr. Alin Cândea de la Colegiul Pontifical „Pio Romeno” din Roma. La eveniment a fost de asemenea prezent domnul George Teseleanu, consulul onorific de Ancona si domnul Paolo Marcovici, responsabil cu ecumenismul în Dieceza de Macerata.
Întâlnirea celor doi episcopi, pe lânga cele enumerate mai sus, a fost si o întarire a dialogului, totodata împlinindu-se sase ani de la înfiintarea parohiei, promotori ai acesteia fiind pr. Marinel Muresan, protopop de Emilia Romagna si pr. Cristian Coste, actualmente paroh de Rimini.
Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de catre credinciosii parohiei „Sfântul Andrei”.
La încheierea Sfintei Liturghii, ierarhii au tinut câte un cuvânt de învatatura, dupa care au oferit celor prezenti binecuvântarea arhiereasca.