„În „Duminica dinaintea Înaltarii Sfintei Cruci”, credinciosii Parohiei Greco-Catolice din Leon (Spania), pastorita de Pr. Bagacean Calin, împreuna cu credinciosii Parohiei Greco-Catolice „Sfântul Nicolae” din Calahorra (Spania), pastorita de Pr. Sferle Claudiu, au participat la un pelerinaj la manastirea Santo Toribio de Liébana.
Aceasta manastire se afla în frumosul tinut al muntilor „Picos de Europa” (Vârfurile Europei) din regiunea Cantabria si este recunoscuta ca fiind unul dintre locurile de pelerinaj cele mai importante, alaturi de Ierusalim, Roma si Sf. Iacob de Compostela. Motivul pelerinajului la aceasta manastire este faptul ca aici se afla „Lignum Crucis”, cea mai mare bucata de lemn din lume, conservata din crucea pe care a fost rastignit Domnul Isus Hristos. Aceasta parte din crucea Domnului, a fost adusa aici din Tara Sfânta în sec. V de catre Sf. Toribio, episcop de Astorga. În acest moment lemnul se afla într-o frumoasa cruce de argint placata cu pietre pretioase si suflata cu aur, care dateaza din sec. XVI.
Pelerinii celor doua parohii au asistat la Liturghia celebrata în ritul greco-catolic, crucea fiind expusa pe altar pe tot parcursul celebrarii Sfintei Liturghii. Dupa Sfânta Liturghie crucea a fost venerata si sarutata de catre toti participantii. Momentul a fost marcat de o intensa traire interioara.
Pelerinajul s-a încheiat cu masa de prânz în comun, ocazie de cunoastere si apropiere între cele doua parohii.