„În perioada 17-18 noiembrie 2012, studentii laici ai Colegiului „Sfânta Familie” din Oradea, însotiti de formatorii lor, s-au retras din cotidianul agitat al orasului pentru o zi de meditatie la Stâna de Vale, reflectând la importanta momentelor care le vor calauzi pasii spre întâlnirea cu pruncul Isus, odata cu nasterea Lui.
Aceasta meditatie a avut ca si tema: „Se va naste Isus si în inima ta?”, un subiect prin care cei prezenti au încercat sa înteleaga mai profund venirea si scopul Fiului lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor.
Meditatia a fost pregatita de catre Pr. Paul Popa. Tema a fost împartita în cinci parti: „Am un dar”, „Susurul blând”, „Craciunul inimii”, „Craciunul – loc spiritual”, „Craciunul, unde e?”. Tinerii au avut parte de un moment de reculegere personala în natura, lasându-se îndrumati de cuvântul de învatatura si de meditatia propusa.
Dupa aceasta retragere în linistea naturii, s-a celebrat Sfânta Liturghie urmata de o drumetie pe munte. Seara tinerii s-au jucat mai multe jocuri si s-au bucurat de faptul de a fi împreuna.