„Duminica 21 octombrie, la orele 10:00, a avut loc la Catedrala Greco-Catolica „Sf. Nicolae” din Oradea deschiderea solemna a Zilelor Actiunii Catolice prin Sfânta Liturghie oficiata de Pr. Antoniu Chifor, Rectorul Seminarului Greco-Catolic “Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, alaturi de Pr. Ovidiu Duma, parohul Catedralei, Pr. Iuliu Muntean, Vicar Judecatoresc si Asistent spiritual ASTRU Oradea si ACRO, sectorul tineri, Pr. Coriolan C. Muresan, Asistent spiritual national al AGRU si al ACRO adulti, Pr. Iosif Balint viceparoh al Catedralei si Pr. Emil Bandici. Raspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de catre Corul „Schola cantorum”, al Seminarului Teologic iar Radio Maria a transmis în direct Celebrarea euharistica. La începutul Sfintei Liturghii, pr. Coriolan le-a prezentat credinciosilor acest eveniment anual, cu tema „Laici coresponsabili în misiunea Bisericii” sub motto-ul evanghelic „Voi sunteti sarea pamântului… voi sunteti lumina lumii” (Mt 5, 13-14).
În meditatia sa asupra evangheliei zilei si deschiderii Zilelor Actiunii Catolice, pr. Antoniu Chifor a subliniat importanta marturiei crestinilor în lumea de astazi. La finalul Sf. Liturghii, reprezentantii AGRU si ASTRU Oradea au facut o prezentare a celor doua asociatii, rezumând istoricul lor si activitatile pe care le desfasoara. Pr. Coriolan a oferit detalii despre fondarea si organizarea Actiunii Catolice din lume si din tara noastra si despre activitatile ASTRU Oradea. În continuare, Pr. Ovidiu Duma a expus evolutia AGRU de la Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea. În încheierea evenimentului s-a prezentat programul Zilelor Actiunii Catolice la Oradea pe întreaga saptamâna, iar credinciosii au fost invitati sa participe în numar cât mai mare.
În data de 22 octombrie, ASTRU a organizat la Seminarul Teologic din Oradea, o activitate sub genericul „Lumini si umbre – destainuiri despre credinta” avându-l ca invitat pe Pr. Iuliu Muntean, Asistentul spiritual al ASTRU Oradea si al ACRO sector tineri. Parintele Muntean a dat marturie despre viata unei familii de preot în perioada persecutiei dar si dupa caderea comunismului.
În data de 25 octombrie, ASTRU a organizat la Seminarul Teologic Greco-Catolic o conferinta cu titlul „Semne ale credintei în arhitectura Oradiei”, având-o ca invitat pe Conf. univ. dr. Ramona Novicov care a prezentat, prin intermediul fotografiilor, semne ale credintei care se pot descoperi prin intermediul constructiilor existente în orasul Oradea.
Saptamâna dedicata Zilelor Actiunii Catolice s-a încheiat la Catedrala „Sf. Nicolae”, în data de 28 octombrie, unde a avut loc o seara de veghe dedicata Episcopilor morti în faima de martiri si marturisitori ai credintei. Dupa Rugaciunea Sfântului Rozar animata de Reuniunea Mariana si AGRU, s-a celebrat Sfânta Liturghie prezidata de Pr. Doru Popovici si animata de Oratoriul Maria Imaculata. Pr. Anton Cioba a prezidat Adoratia Euharistica animata de ASTRU Oradea cu meditatii extrase din textele scrise de Episcopul Ioan Suciu si de Cardinalul Iuliu Hossu. A urmat „Via Crucis” condusa de Pr. Coriolan si de Pr. Ovidiu, cu unele texte scrise de si despre Episcopii morti în faima de martiri, iar mai apoi, în Cripta Catedralei, s-a rostit rugaciunea pentru beatificarea Episcopilor nostri care au îndurat prigoana comunista .
Tot în aceasta seara, la Parohia „Tuturor Sfintilor” din Cartierul Iosia s-a celebrat o seara de veghe în amintirea serii în care, în urma cu 64 de ani, au fost arestati Episcopii greco-catolici.