„Octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor s-a încheiat duminica, 25 ianuarie, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea. La rugaciune au participat preasfintitul Virgil Bercea, preasfintitul Csury Istvan, preotii si credinciosii apartinând cultelor greco-catolic, romano-catolic, reformat si evanghelic-luteran. Reprezentantul cultului ortodox a asistat doar la rugaciune.
Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când s-a facut propunerea de a fi celebrata octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor. Episcopul reformat Csury Istvan a mentionat în cuvântul de învatatura: „Cu totii cunoastem misiunea profetului Ezechiel. Misiunea sa ar putea fi transpusa si în secolul XXI. Pentru aceasta sunt întrunite toate conditiile. Aviditatea sufleteasca si-a pus amprenta atât în epoca lui Ezechiel, cât si în epoca noastra. Daca suntem convinsi ca misiunea lui Ezechiel poate fi si misiunea noastra, atunci speranta este mare. Daca cultele crestine au mesaje de speranta, atunci aceasta trebuie materializata”.
La rândul sau, Preasfintitul Virgil Bercea, a multumit tuturor participantilor: „Ma bucur ca ne regasim împreuna pentru a ne ruga ca Bunul Dumnezeu sa dea Bisericii Sale unitatea, ca Biserica sa fie Una, Sfânta. Va îndemn sa va rugati neîncetat. Domnul, la vremea potrivita, pentru rugaciunile noastre, va gasi de cuviinta sa refaca unitatea Bisericii”.
La finalul rugaciunii, cei doi episcopi au binecuvântat credinciosii prezenti, transmitând speranta în refacerea unitatii Bisericii, care este Una si Sfânta.