„Ziua de 16 septembrie 2012 a reprezentat o zi de sarbatoare pentru comunitatea greco-catolica din satul salajean Bobota, datorita sfintirii noii capele din localitate. La evenimentul pregatit într-un interval de timp foarte scurt si-au adus aportul mai multi credinciosi greco-catolici din diverse parohii.
Sarbatoarea a început la orele 09:00 ale diminetii cu o procesiune de la vechea locatie catre noua capela. De pe vechiul altar au fost aduse Sfânta Taina a Euharistiei, Evanghelia si Antimisul – purtate de trei preoti – urmate de adunarea credinciosilor prezenta la eveniment. Intrându-se într-o noua casa, nu a lipsit slujba de sfintire a noului locas de cult – o cladire reconditionata pentru comunitatea din Bobota.
Slujba de sfintire a fost urmata de Sfânta Liturghie condusa de parintele protopop Nicolae Bodea si animata de corul tinerilor din parohiile „Sfânta Familie” – Zalau, si „Sfânta Treime” – Simleu Silvaniei, coordonati de surorile din Congregatia „Institutul Preasfintei Inimi a lui Isus” din Zalau.
La Sfânta Liturghie au mai participat pr. Alexandru Fit – Bocsa, pr. Marius Crisan – Supuru de Jos, pr. Cristian Laslo – parohul comunitatii din Bobota.
În cuvântul de multumire de la sfârsitul slujbelor, parintele paroh a amintit în mare persoanele care au contribuit la renovarea noii locatii, oameni cu viziune si devotament fata de Dumnezeu si aproapele. S-au adus multumiri membrilor comunitatii din Bobota care, în pofida vremii si a altor piedici, s-au straduit sa faca noua locatie cât mai primitoare si înaltatoare pentru a-si aduce jertfele de rugaciune înaintea lui Dumnezeu.
De asemenea, a fost anuntat si hramul pe care noua locatie îl va purta – „Aducerea la Templu a Maicii Domnului” – sarbatoare celebrata anual în data de 21 noiembrie. „Aceasta pentru a sublinia o dorinta a acestei comunitati – aceea de a sluji la altarul stramosilor nostri. Deocamdata nu putem celebra nici macar slujbe alternative! Dar aceasta capela ne va aduce aminte de marii nostri înaintasi: pr. Valentin Coposu, pr. Trufas, pr. Filip, ce au patimit pentru credinta lor. Prezenta noastra în aceasta capela nu ne va denigra în fata nimanui, ci ne va ridica în ochii lui Dumnezeu pentru ca putem sa ne rugam oriunde în Spirit si adevar. Putem sa-I aducem marire oriunde! Si vom face aceasta pâna la sfârsitul veacurilor, deoarece dupa noi vor veni cu siguranta altii, iar acesti tineri minunati sunt dovada ca stindardul Bisericii noastre se înalta pe culmi din ce în ce mai înalte (…)” a afirmat parintele Cristian Laslo.
Sarbatoarea din Bobota s-a încheiat cu o masa la Caminul Cultural din localitate, pus la dispozitie de catre autoritatile locale.