„În sala mare a Primariei din Oradea, a avut loc miercuri 16 septembrie lansarea cartii „Adolescenti în zeghe” a domnului Traian Bodea. La eveniment au participat domnul Florin Muller, profesor universitar la Universitatea din Bucuresti, domnul profesor universitar Blaga Mihoc care au prezentat si cartea, printre invitati s-au numarat si Preasfintia Sa Virgil Bercea, detinuti politici si elevii sectiei de jurnalism a Liceului Mihai Eminescu din Oradea.
Domnul profesor Traian Bodea, fost detinut politic, a fost arestat la vârsta de 15 ani, fiind încatusat la ora de limba franceza în ziua de 2 noiembrie 1956, apoi aruncat în puscarie pentru urmatorii trei ani, urmând apoi a petrece adolescenta în zeghe prin penitenciarele Oradea, Cluj, Aiud, Ocnele-Mari si Margineni, alaturi de mii de alti copii condamnati. „Aceasta carte este un omagiu adus tuturor adolescentilor care si-au pierdut tineretea si carora le-a mijit barba în celulele întunecoase de la Aiud. Este o carte presarata de durere, de neputinte si deznadejde, dar si o carte a solidaritatii, a omeniei si a credintei care i-a tinut demni pe acesti tineri în fata batailor, a umilintelor, a înfometarii si a batjocorii”.
Lansarea cartii a fost organizata de Asociatia „Cei 40 de Mucenici” si Editura Duran's, prin domnisoara Cristina Puscas.