„Între 30 mai si 3 iunie 2012 a avut loc la Milano „Cea de-a VII-a Întâlnire Mondiala a Familiilor” cu Sfântul Parinte, întâlnire ca a avut tema: „Familia, munca si sarbatoarea”. Din Eparhia Greco-Catolica de Oradea au participat 45 de familii, provenind din orasele: Oradea, Zalau, Simleu Silvaniei, Stei si Carei, ei fiind însotiti de preotii spirituali ai „Miscarii Familiilor Crestine” din orasele mentionate. Cele 45 de familii au calatorit cu doua autocare pâna la Milano, iar acolo au fost gazduite de familii din decanatul de Treviglio, în localitatile Treviglio si Pontirolo Nuovo. Organizarea si primirea de catre familiile italiene a fost foarte buna, ceea ce a facut ca barierele de limba sa fie repede depasite si o puternica comuniune sa fie prezenta pe tot parcursul sederii românilor în Italia.
Programul familiilor române a fost alcatuit atât din participarile la conferintele dedicate Întâlnirii Mondiale a Familiilor (una la Târgul din Milano, iar cealalta la Sala Congreselor din Bergamo), cât si din vizitele culturale în Milano, Treviglio, Bergamo si Como. Vizitarea comunitatii „Cometa” din Como a constituit un prilej important de informare vizavi de implicarea practica a familiilor italiene în viata sociala si caritabila. Familiile române s-au putut bucura si de prezenta P.S. Virgil Bercea, episcop de Oradea, cu care au celebrat o Sfânta Liturghie în rit bizantin în bazilica din Treviglio.
Momentele de vârf ale sederii românilor la Milano au fost cele doua întâlniri cu Sfântul Parinte, prima la Sarbatoarea Familiilor (sâmbata seara), iar cea de-a doua la Sfânta Liturghie de duminica, 3 iunie, care a fost de altfel si un superb moment de comuniune cu Suveranul Pontif, a peste 1 milion de credinciosi veniti la aceasta întâlnire de pe toate continentele.
La finalul perioadei petrecute de familiile din eparhia de Oradea la „Cea de-a VII-a Întâlnire Mondiala a Familiilor” cu Sfântul Parinte, participantii au marturisit ca s-au înapoiat îmbogatiti de minunatele experiente vazute si traite si ca doresc sa se implice pe viitor mai mult, împreuna cu preotii lor, la ridicarea si dezvoltarea Bisericii Catolice în România.