Preasfinţitul Părinte Virgil a vizitat comunitatea greco-catolică din Ghenetea, judeţul Bihor, la invitaţia Preotului Paroh Gheorghe Cioară. A fost o întâlnire emoţionantă între păstor şi comunitatea care l-a întâmpinat cu emoţie. Liturghia a fost animată de credincioşii prezenţi.

A fost citită Evanghelia rânduită pentru duminica a doua după Rusalii, a chemării primilor apostoli. Episcopul a vorbit despre iubirea lui Cristos pentru Petru şi pentru ceilalţi apostoli, sărbătoriţi în sobor la o zi după praznicul Sfinţilor Petru şi Pavel. Amintind de martiriul apostolilor, PS Virgil a vorbit despre libertatea în Domnul a Episcopilor martiri greco-catolici, urmaşi ai Apostolilor. „Oare putem şi noi să ne simţim liberi întru totul, astăzi, precum s-au simţit înaintaşii noştri, Episcopii martiri şi toţi ceilalţi care au suferit pentru Biserica lui Cristos?” a spus Preasfinţitul.

După Liturghie, ierarhul a vizitat familia părintelui paroh – instalat aici în anul 2013, pe 15 decembrie, la două săptămâni după hirotonire. 45 de familii sunt înscrise în parohia Ghenetea din apropierea Marghitei.