„O statuie a Nazarineanului, în marime naturala, reprezentat ca o persoana fara adapost întins pe o banca, a fost montata la intrarea în Elemozineria Apostolica la începutul Saptamânii Mari.
Barbatul este întins pe o banca, corpul sau aproape complet învelit într-o patura subtire. Nu i se vede fata, ci doar picioarele, acestea având si semnele inconfundabile ale crucificarii.
Sculptura a fost realizata de canadianul Timothy P. Schmalz. În noiembrie 2013, în timpul audientei generale din Piata Sfântul Petru, sculptorul a avut oportunitatea de a prezenta Sfântului Parinte o miniatura a lui „Isus fara adapost”. Schmalz este autorul si a altor reprezentari cu privire la acest subiect, cum ar fi „Isus cersetorul”, care este situat la noul pavilion al spitalului Sfântul Spirit, nu departe de Vatican. Autorul descrie sculpturile sale ca pe niste „rugaciuni vizuale”.
Statuia este cadoul unui patron canadian, primul care l-a ajutat si pe Schmalz când avea vârsta de douazeci de ani. Sculptura originala se gaseste la Colegiul „Regis”, Scoala de Teologie a fratilor iezuiti din Toronto, multe alte copii pot fi gasite în Australia, Cuba, India, Irlanda, Spania si mai multe orase din Statele Unite ale Americii.