„Noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România, reuniti la Blaj în sesiunea de primavara, între 8 si 10 mai, îndemnam pe fiecare crestin si pe toti oamenii de buna credinta sa-si exercite dreptul si responsabilitatea de a participa la vot, pentru alegerile locale din 10 iunie 2012.
Crestinii trebuie sa aiba un rol activ si esential în pastrarea si promovarea valorilor crestine proprii poporului nostru, si conforme cu învatatura Sfintei Scripturi si a Bisericii.
De aceea insistam ca toti crestini sa îsi exercite dreptul de a vota si sa voteze pe aceia care promoveaza valorile demnitatii umane, sprijina familia si respecta viata înca din momentul conceperii ei si pâna la sfârsitul ei natural, care promoveaza pacea, valorile eticii crestine si creatia lui Dumnezeu. Fiecaruia în parte, si tuturor nu ne este indiferent cine ne reprezinta politic valorile si interesele sociale.
În exercitarea acestui drept constitutional si cetatenesc, nimeni nu trebuie sa se lase influentat de promisiuni, bani sau alte avantaje materiale.
Adresându-va acest îndemn ne rugam Bunului Dumnezeu pentru binele tarii si al poporului nostru.

În numele Episcopilor,
Cu binecuvântare arhiereasca: