„Peste 4000 de credinciosi veniti din toata tara au participat sâmbata, 12 mai a.c., la traditionalul Pelerinaj national la mormintele episcopilor martiri aflate în incinta Cimitirului Saracilor din Sighetu-Marmatiei.
Ajuns la cea de-a IX-a editie, Pelerinajul a început vineri, 11 mai, la orele 18.00, cu o veghe de rugaciune desfasurata în holul Muzeului Memorial (fosta închisoare) din Sighetu-Marmatiei, la care au participat sute de tineri.
Pelerinii în frunte cu episcopii, preotii si persoanele consacrate s-au îndreptat în procesiune în dimineata zilei de sâmbata, 12 mai a.c, spre Cimitirul Saracilor, loc aflat la marginea localitatii Sighetu-Marmatiei, unde îsi gasesc odihna, în gropi anonime, cei morti în temuta închisoare.
Pe altarul special amenajat cu aceasta ocazie a fost celebrata Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie de catre Preafericirea Sa Cardinal Lucian, alaturi de întreg episcopatul greco-catolic. În predica rostita cu aceasta ocazie, Întâistatatorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, i-a îndemnat pe cei prezenti la urmarea lui Cristos, cel care este Calea, Adevarul si Viata dupa, cum au facut-o si înaintasii lor în credinta, a caror jertfa se înalta zi de zi spre cer, întru miros de buna mireasma spirituala.
La sfârsitul celebrarii liturgice, Preasfintitul Parinte Vasile ? eparhul locului ? a adus multumiri confratilor episcopi, onoratilor preoti, persoanelor consacrate, autoritatilor locale si centrale si pelerinilor veniti la mormintele episcopilor martiri. Un cuvânt special de multumire l-a adresat tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a evenimentului.

Biroul de presa al Eparhiei de Maramures