„Duminica, 6 mai, a avut loc sfintirea noii biserici greco-catolice din satul Lucaceni, apartinator Protopopiatului de Carei. La orele 10, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a fost întâmpinat în fata bisericii de preotii concelebranti si de peste 500 de credinciosii, atât din Lucaceni, cât si din comunele maramuresene Sisesti, Surdesti, Danesti, Negreia si Cetatele, veniti în pelerinaj la Lucaceni, pe meleagurile careiene, în satul în care s-au stramutat consatenii lor în urma cu 88 de ani. Invitatul de onoare al acestui eveniment a fost Ieromonahul Filip Craciun, din ordinul Sfântului Vasile cel Mare, unul din putinii marturisitori ramasi în viata din obstea monahala de la Manastirea Bixad, fiu al satului Lucaceni.
Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie a fost precedata de rânduiala sfintirii bisericii, unde atât sfântul locas cât si Masa Altarului au fost consacrate prin ungerea cu sfântul Mir si stropirea cu Apa sfintita de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea. În sfânta Masa, alaturi de Hrisovul bisericii, au fost depuse moastele sfintilor martiri din Milano: Sisiniu, Martiriu, Alexandru, Nazarie, Ghervasie, Protasie si Chelsie, spre vesnica pomenire a lui Dumnezeu si a ctitorilor acestui sfânt locas, închinat Sfântului Mucenic Gheorghe.
Preasfintia Sa Virgil Bercea a fost înconjurat la sfânta Masa de preotii: Radu Filip – vicar foraneu al Satmarului si protopop al Careiului, Filip Craciun OSBM, Gabriel Hort si Gheorghe Pricop – Sisesti, Grigore Pop – Danesti, Augustin Butica – Cetatele, Felician Buzgau – Piscolt, Cristinel Balan OFM Conv. – Carei, Florin Madaras, parohul gazda de la Lucaceni, împreuna cu Ipodiaconii Eduard Fischer si Istvan Deak, ajutati de un grup de seminaristi din Oradea. Cântarile si raspunsurile la Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie au fost date de corul bisericii greco-catolice „Sfântul Apostol Andrei” din Carei, dirijat de Dl. Constantin Cociorva. Autoritatile locale au fost reprezentate de primarul Comunei Berveni, D-na Kis Hajnalka.
La finalul oficiilor liturgice, toti participantii au fost invitati la o agapa fraterna care a avut loc în caminul cultural din localitate.