„Duminica, 1 aprilie 2012, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o celebrare a spiritului pascal la care a participat toata comunitatea, formata din preoti, elevi, parinti, profesori, tineri si animatori de la cluburile de Scout si Oratoriu pe care le gazduieste centrul.
S-a ales aceasta zi de duminica, deoarece cu ocazia Pastelui elevii au vacanta si nu toti ar fi putut participa alaturi de colegi si prieteni la acest eveniment important în viata unei comunitati crestine.
Serbarea a început la ora 14 în sala de festivitati a Liceului „Don Orione”, în care s-au adunat peste 400 de persoane. Participantii au urmarit cu emotie si chiar au cântat din sala cântecele traditionale de Paste prezentate pe scena de elevii din clasele mici (I, a V-a si a VI-a) sau de copiii de la cercetasi si oratoriu. Acestia au prezentat si mai multe scenete cu tematica pascala pregatite sub îndrumarea profesoarelor Ileana Balota, Iohana Pascar si Ioana Rittinger. Scenetele, inspirate din patimile si învierea lui Isus Cristos, au subliniat semnificatia Pastelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea pacatelor oamenilor si mântuirea noastra.
Nu numai copiii si adolescentii au urcat pe scena, ci si un grup de parinti care participa de obicei la seara familiilor ce are loc în fiecare sâmbata la Centrul „Don Orione”. Acestia au interpretat cu mult patos „Dumnezeu e taria mea”, un cântec îndragit de crestinii din tara noastra, indiferent de confesiune.
Dupa corul parintilor au urmat copiii de la scolile din Tamaseni si Adjudeni, judetul Neamt, care au venit în vizita la prietenii din Oradea, interpretând si ei alte cântece crestine.
Dupa serbare a urmat o ora de dans la care au participat cu mic cu mare toti cei prezenti. Întâlnirea s-a încheiat cu un „Tatal nostru” pe care cei prezenti l-au rostit tinându-se de mâna, dupa care s-au îndreptat spre casa bine dispusi si înaltati sufleteste.