„Oricând, dar mai ales în timpul Postului Mare – când ne pregatim pentru Sarbatoarea Pastelui – „Exercitiile spirituale” reprezinta un ghid spiritual necesar gasirii si regasirii de sine. De fapt, pentru Reuniunea Mariana din Eparhia noastra au fost un timp de cercetare a constiintei, de meditatie si rugaciune.
Desfasurate la Baile 1 Mai în perioada 30.03.2012 – 01.04.2012, „Exercitiile spirituale” au avut ca tema „Reuniunea Mariana la scoala Buneivestiri – Sa traim iubirea Mariei”. Meditatiile au fost expuse de Pr. Angel Zareczki, vicar cu laicii al Eparhiei de Maramures si moderate de Pr. Mihai Tegzes. Au fost prezenti membrii Reuniunilor Mariane din Protopopiatele Beius, Simleu, Zalau si Oradea, însotiti de preotii Valer Parau din Zalau si Iosif Slobotnic din Beius.
Parintele Angel Zareczki a vorbit despre simbolistica icoanei Buneivestiri, despre misterul Întruparii ca taina a marii iubiri si generozitati a lui Dumnezeu, despre unirea dintre Isus si Maria, despre sfintenia, virtutile si puritatea fara pata a Preacuratei, despre rolul pe care Fecioara îl are în opera de mântuire a omenirii, în Biserica si în viata noastra. Sfânta Fecioara este cea care ne conduce la Isus. Totusi, daca noi nu-i deschidem usa sufletelor, nu intra, pentru ca Maria nu ne constrânge, ea doar ne cheama, lasându-ne libertatea de a alege.
Multumim parintelui Angel Zareczki si parintelui Mihai Tegzes – doi teologi de deosebita valoare – deoarece au facut ca aceste zile de reculegere sa fie la un înalt nivel spiritual. Cuvintele lor au ramas cu ecouri adânci în vietile noastre, fiecare le simte în inima, poate diferit, dar toti stim ca ele ne-au îmbogatit, deschizându-ne noi perspective în apostolatul nostru si ajutându-ne sa primim în suflete lumina si bucuria Învierii Domnului.
Adresam multumirile si recunostinta noastra P.S. Virgil Bercea si Biroului Pastoral Eparhial care au facut posibile aceste „Exercitii Spirituale”. Un gând de bine îl avem pentru Pr. Pâncotan, întotdeauna gazda noastra calda si primitoare.

„Cu blândul Isus, sa ne binecuvânteze Fecioara de sus!”