„În fiecare an, spre sfârsitul Postului Mare, parintii franciscani de la Manastirea „Maica Domnului” împreuna cu tinerii parohiei, organizeaza o “Cale a Crucii” pe Dealul Calvaria (Ciuperca) din Oradea, în încercarea de a pune în scena drumul patimilor pe care Isus l-a parcurs de la pretoriul lui Pilat, unde a fost judecat, si pâna pe Muntele Golgotei, unde a fost rastignit.
Miercuri, 04 aprilie 2012, orele 19.00, credinciosi, preoti, persoane consacrate si studenti ai Seminarului Teologic, împreuna cu Preasfintia Sa Virgil Bercea, se vor strânge la poalele dealului pentru a rememora calvarul îndurat de Isus pe drumul spre Golgota si pentru a urca împreuna treptele durerilor suferite de Cristos, realizând astfel procesiunea celor 14 statiuni. Personajele care acum doua mii de ani l-au condus pe Isus spre rastignire, vor fi ilustrate de câtiva tineri, care astfel aduc în mintea credinciosilor mai vie imaginea suferintelor, a batjocurilor, drumul crucii si rastignirea propriu-zisa.
Meditând asupra patimilor Mântuitorului prin aceasta „Cale a Crucii” dorim sa aratam rautatea pacatului si nesfârsita dragoste a lui Dumnezeu fata de oameni! Veniti cu toti sa ne alaturam suferintelor lui Isus, veniti cu toti sa-i multumim pentru marele dar al rascumpararii!