„Cânta, suflete, pe Domnul tau cel sfânt.

Cânta, suflete, El viata daruie”

Sâmbata, 17 martie 2012, la Casa Surorilor Minime ale Reginei Purgatoriului din Beius a avut loc o reculegere spirituala la care au participat circa 30 de credinciosi proveniti din: Gruilung, Calea Mare (însotiti de pr. Alexandru Chivari) din Stei (pr. Emil Ghiurca) si, desigur, din Beius (pr. Ioan Mada si pr. Iosif Slobodnic).
Aceasta fericita întâmplare spirituala coordonata de surorile din Beius, sora Maria si sora Antonella, ne-a prilejuit noua, credinciosilor, dorinta si sansa de a „da în schimb Domnului, pentru tot binele pe care ni l-a facut” trairile, sperantele si vointa noastra crestina.
Dupa Sfânta Liturghie oficiata de parintele protopop Ioan Mada, pr. Iosif Slobodnic si pr. Alexandru Chivari, sora Hanny Rolfes, venita din Satu Mare (Congregatia Surorilor Misionare ale Inimii lui Isus) ne-a îmbucurat din nou cu prezenta sa activa, cu debordanta sa maiestrie de pedagogie catehetica, provocându-ne la o meditatie participativa cu privire la Sfântul prooroc Ilie. În felul acesta, la cererea grupului de cateheza a Reuniunii Mariane din Beius s-a continuat seria meditatiilor spirituale despre personaje din Vechiul Testament.
Activitatea s-a încheiat printr-o adoratie, mediata de sora Antonella si pr. Emil Ghiurca. Timp profund si înaltator în care am trait clipe de liniste, estompare treptata a grijilor, a materialitatii cotidiene, pentru a ne umple sufletele cu dorinta de a aduce „jertfa de lauda” si de a „invoca numele Domnului”.