„La 25 februarie s-au împlinit 90 de ani de când PS Valeriu Traian Frentiu a fost numit urmas al episcopului martir Demetriu Radu (ucis în atentatul din Parlament), în scaunul Episcopal de la Oradea. Protopopiatul de Holod a gasit de cuviinta sa omagieze activitatea Preasfintiei Sale în acest protopopiat, joi 1 Martie, când preotii din protopopiat s-au întâlnit la Holod, unde au celebrat o slujba de pomenire pentru Preasfintitul Frentiu, urmata de un moment de împartasire spirituala.
Pentru început Pr. Protopop Gheorghe Seica a prezentat mesajul Sfântului Parinte Papa Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare din 2012 si o meditatie despre „jertfa si slujire” în viata preotului.
Apoi, din paginile revistei „Vestitorul” (1925-1948) editata la initiativa si cu sprijinul episcopului Frentiu pentru ca „asa sa putem începe o viata noua sufleteasca, urmând Mântuitorului nostru Isus Cristos întru toate” (din primul numar al revistei) am aflat ca protopopiatul Holod a beneficiat de un ajutor substantial din partea Domniei Sale. Majoritatea bisericilor din protopopiat au fost zidite cu sprijinul sau. Bisericile din Holod „zidita din darnicia” si „pe cheltuiala proprie a în. Prea Sfintiei Sale Episc. Excel. Dl. Dr. Valer Traian Frentiu” si din Vintere au fost consacrate în 28, respectiv 29 iunie 1936. La Dragesti a adus calugari franciscani cu ajutorul carora a zidit Manastirea Sf. Anton, ridicând-o la rang de Sanctuar si loc de pelerinaj pentru Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august. Nu vom aminti cum a beneficiat fiecare parohie în parte de atentia si sprijinul episcopului Frentiu, dar putem spune ca nici-o parohie nu a fost lasata la o parte. Iata de ce se cuvenea sa ne amintim si sa cinstim memoria episcopului Frentiu, pe care autoritatile instalate la putere dupa al doilea razboi mondial l-au închis în manastirile ortodoxe de la Dragoslavele si Caldarusani, unde i s-a propus trecerea la Biserica Ortodoxa, iar apoi la Penitenciarul de la Sighet, unde si-a dat viata ca martir pentru credinta în Cristos si Biserica sa.
Evenimentul s-a încheiat cu o agapa fraterna de post oferita de parintele paroh Ioan Tatar si pregatita de doamna preoteasa.