„Eparhia Greco-Catolica de Oradea a avut deosebita onoare de a-i avea în mijlocul ei pe Eminenta Sa, cardinalul Justin Francis Rigali, arhiepiscop emerit de Philadelphia (SUA), venit împreuna cu Excelenta Sa, John Raymond Guydos, episcop de Jefferson City (SUA) si Dl. Decan Murphy, director al Comitetului de Ajutorare a Bisericilor din Centrul si Estul Europei din cadrul Conferintei Episcopale a Statelor Unite ale Americii.
Scopul vizitei înaltei delegatii bisericesti americane consta în vizitarea diecezelor si eparhiilor catolice din România, pentru a cunoaste mai bine situatia Bisericii Catolice din tara noastra, cautând împreuna solutii de întrajutorare în functie de necesitatile fiecarei Biserici locale.
Sâmbata, 03 martie 2012, înaltii prelati au celebrat Sfânta Liturghie arhiereasca în capela „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” de la Seminarul Teologic Greco-Catolic, împreuna cu ierarhul locului, cu formatorii si cu seminaristii, ocazie cu care Eminenta Sa, cardinalul Justin Francis Rigali a tinut un cuvânt de învatatura tuturor celor prezenti, îndemnându-i la primirea iubirii lui Hristos si perseverarea în ea, fiind o prima conditie de convietuire si de comuniune crestina. De asemenea, Eminenta Sa, a transmis salutul cordial al Bisericii Catolice din Statele Unite ale Americii, apreciind curajul, fidelitatea fata de Hristos si Sfântul Parinte, dar în mod deosebit martiriul Bisericii Greco-Catolice din România.
Dupa Sfânta Liturghie, programul înaltilor prelati a cuprins prezentarea complexului Seminarului oradean, dupa care a avut loc o sedinta de lucru cu Preasfintia Sa, episcopul Virgil Bercea. În decursul dupa-amiezii aceleiasi zile, distinsii oaspeti s-au bucurat de vizita la Episcopia Romano-Catolica de Oradea, unde au continuat întrevederile cu Preasfintia Sa, episcopul László Böcskei.