„Congregatia pentru Cler, în colaborare cu Secretariatul pentru Comunicatii, a lansat o aplicatie pentru mobile dedicata predicilor. Numele ei este „Clerus App” si poate fi descarcata gratuit din Google Play, unde a fost publicata înca din 19 decembrie anul trecut, pentru telefoanele cu Android. A doua zi a aparut si în magazinul App Store, pentru cei ce folosesc iOS.

Aplicatia este dedicata în primul rând preotilor, si în general celor care doresc sa aiba un comentariu pe marginea cuvântului lui Dumnezeu. Concret vor fi oferite saptamânal, în general joia, sugestii celor care doresc sa aprofundeze si sa mediteze asupra lecturilor de la Liturghia duminicala. Autorul textelor incluse în aplicatie este pr. Marko Ivan Rupnik (n. 28 noiembrie 1954), artist, teolog si iezuit. Este cunoscut pentru multe mozaicuri precum cele din capela „Redemptoris Mater” din Vatican, dar si pentru carti, unele traduse în româna la Editura Galaxia Gutenberg.

Aplicatia ofera câteva facilitati tehnice precum dimensionarea caracterelor folosite la afisare, luminozitatea, fundalurile… Se pot adauga note, iar ajutorul pentru predici poate fi descarcat si off-line. Nu lipseste dimensiunea sociala, cu posibilitatea partajarii textelor pe diverse retele. Pe moment aplicatia e doar în italiana, dar se doreste adaugarea si a altor limbi.
Sursa: http://www.catholica.ro