„Duminica, 4 decembrie 2011, cu ocazia sarbatorii Sfântului Nicolae, a avut loc a VIII-a editie a evenimentului „Sfântul Nicolae – protectorul copiilor”, organizata de catre Biroul Pastoral, an de an.
În numar de aproximativ 150, copiii au venit însotiti de catre parinti si educatoare.
Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie de la ora 12:00, celebrata în Catedrala „Sfântul Nicolae” de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea, împreuna cu un grup de preoti.
În continuare, în Sala Festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, participantii s-au putut bucura de o scurta prezentare a vietii Sfântului Nicolae, de o mica gustare si de vizionarea peliculei „Faptele milei trupesti”, prezentata de catre pr. Adrian Podar.
Au urmat apoi dansurile si animatia, momente în care copiii au avut parte de distractie specifica vârstei. Surpriza a constat în cadourile lasate de Mos Nicolae copiilor, demonstrându-le înca o data parintilor si educatoarelor ca acestia îsi merita darul primit.
Activitatile s-au desfasurat în spiritul sarbatorilor de iarna, acompaniate în permanenta de traditionalele colinde, oferind astfel copiilor, parintilor si educatoarelor, ocazia de a petrece momente de sarbatoare si voie buna împreuna.