„Vineri, 29 aprilie 2011, elevii si profesorii Liceului „Don Orione” din Oradea s-au bucurat de creatiile culinare ale elevilor din clasele a X-a A si a X-a B. Acestia au dat viata proiectelor de afaceri realizate pe grupe în cadrul orelor de Educatie Antreprenoriala, fiind coordonati de doamna profesoara Flavia Oprean. Astfel, în curtea liceului au „rasarit” câteva companii cu domenii de activitate din cele mai „gustoase”: vânzare pizza, vânzare clatite, gogosi, salam de biscuiti si nu în ultimul rând limonada si ceai rece (ice tea) preparate de elevi.
Aceste companii exercitiu au fost aduse la viata pentru a-i pune pe elevi în situatia dezvoltarii unei idei de afaceri si realizarii unui plan de afaceri atent structurat. De-a lungul semestrului al II-lea au fost atinse elementele teoretice ale initierii si dezvoltarii unei afaceri, elevii putându-se baza pe aceste informatii în vederea construirii unei afaceri reusite.
Produsele puse în vânzare au fost realizate de catre elevii participanti la aceasta activitate, iar primii lor „clienti” au fost colegii de scoala din celelalte clase, precum si copiii de la gradinita, care s-au bucurat gratuit de produsele gustoase; însa nici profesorii nu s-au dat la o parte, cumparând cu mare drag produsele realizate de catre elevii lor.
Prin implementarea acestui proiect ne-am propus urmatoarele:
– Dezvoltarea spiritului antreprenorial;
– Cresterea interesului pentru mediul de business;
– Dezvoltarea unui spirit critic privind conditiile economice actuale;
– Educarea unor oameni responsabili din punct de vedere social.
Putem spune ca obiectivele au fost atinse cu succes, initiativa aceasta fiind urmata în viitor de alte asemenea proiecte care vor pune accent pe dezvoltarea de abilitati practice pentru elevi, care abilitati le vor fi de un real folos în viata de zi cu zi.