„La initiativa parintilor elevilor din clasele Step by Step, în luna aprilie s-a desfasurat campionatul de fotbal al parintilor.
O caracteristica a activitatilor specifice alternativei educationale Step by Step este implicarea parintilor si încurajarea initiativei acestora în legatura cu crearea unei mici comunitati care sa actioneze în folosul copiilor.
În cadrul proiectului educativ „ABC-ul sanatatii”, proiect aprobat de Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si finantat de Consiliul local Oradea, s-a finalizat joi, 28 aprilie 2011 campionatul de fotbal al tatilor. Meciurile ne-au adus împreuna: parinti, învatatoare, elevi, bunici, rude si prieteni ca sa traim emotia fiecarei întâlniri si sa ne dovedim noua însine ca miscarea este sustinatoarea sanatatii la orice vârsta. Etapele preliminare s-au desfasurat în curtea liceului, iar semifinala si finala pe teren „neutru”.
Este rândul mamelor sa se întâlneasca pentru a demara actiuni cel putin la fel de utile si antrenante.
„Când am primit invitatia de a participa la un campionat de fotbal al taticilor am fost cam sceptic despre reusita acestei actiuni. Dar pentru ca venea din partea scolii si pentru ca fetita mea îsi dorea tare mult sa fie acolo, m-am prezentat si eu la meci. Si surpriza: am jucat în echipa clasei, am înscris chiar si un gol (desi credeam ca nici n-o sa nimeresc mingea). Fata mea a fost mândra de asa tatic si de atunci în fiecare zi avem program de exersat cu mingea (ca sa fie si ea ca tata). Din punctul meu de vedere acaesta actiune si-a atins scopul, sa îi faca pe copii sa îndrageasca miscarea în aer liber.” (Cristian Sabau, tatic din clasa I)
„Pentru unii (ca mine) care nu am iesit la fotbal de foarte mult timp, meciurile au fost ca o binevenita cura de miscare si revigorare fizica. Pentru altii care au facut-o si pâna acum, a fost o ocazie de a-si asuma fortele si talentul, de a le pune la lucru si de a le închega cu ale altora, fiind cu totii provocati sa „crestem” la „munca în echipa”.
A cunoaste ceva mai mult oameni noi sau oameni vechi într-un cadru sportiv, a fost o chestie cu care ne-am trezit cu totii si care ne-a îmbogatit pe toti.
A fost placut sa joci, a fost placut sa alergi, a fost placut sa transpiri si a fost placut sa ai o galerie care sa te sustina si sa-ti potoleasca setea la nevoie.
Cred ca am avut parte cu totii de momente din categoria celor de care ne vom aminti cu drag, caldura si nostalgie. Momente ce ne-au facut viata frumoasa, ne-au facut sa simtim ca traim în comparatie cu cealalta categorie de momente si lucruri pe care le traim zilnic ca pe niste automatisme: munca, alergare, stres, îngrijorare, etc.
Nu pot sa nu ma gândesc deja si sa astept cu nerabdare editia a II-a a campionatului din anul urmator când sper sa trec si eu de la nivelul de încalzire si miscare fizica la macar o farâma de performanta pe terenul de joc. Doamne ajuta!” (Stelian Pele)
„Am fost foarte bucuros când echipa clasei noastre a câstigat. Eu împreuna cu alti colegi, parinti si cu d-nele învatatoare am tinut galerie taticilor. Mi-a parut rau ca nu am ajuns în finala, dar tata mi-a spus ca asa e într-un campionat unii pierd, altii câstiga. La urmatorul campionat taticii nostri vor juca mai bine si vor câstiga.” (Dan Simu, elev clasa I)
„Acest campionat de fotbal al taticilor mi s-a parut o idee foarte buna. Tatal meu a acceptat sa participe alaturi de alti tatici, iar eu împreuna cu colegii de clasa si câteva mame am facut galerie. Am fost mândra când tata a dat gol. Tatal meu a fost încântat sa participe la acest campionat pentru mine. El venea uneori direct de la servici si chiar daca era obosit a luptat pe teren pentru clasa noastra.” (Andreea Simu, eleva clasa a III-a)
Campionatul de fotbal al parintilor claselor Step by Step ale Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea,
