„Noaptea de 18/19 martie a fost una de veghe pentru multi dintre credinciosii greco-catolici si romano-catolici din Zalau si din alte localitati ardelene, veniti sa participe la eveniment.
Programul a început la orele 18.00, cu Sfânta Liturghie celebrata de un grup de preoti, în frunte cu Parintele Gheorghe Turcas – vicarul foraneu al Silvaniei. Liturghia a fost urmata de Binecuvântarea Euharistica, apoi de un scurt recital al Coralei Sfânta Familie.
A urmat Sfântul Rozar cu Misterele de durere, recitat de Surorile Sfintei Inimi a lui Isus si de tinerii si copiii din Zalau, care au si cântat, dupa care doamna Otilia Balas a facut o scurta prezentare a Reuniunii Mariane din Eparhia Oradiei.
Apoi, Parintele Sorin Craciun a sustinut prima meditatie, urmat fiind de Parintele Daniel Bertean, cu un cuvânt despre Devotiunea la Sfântul Iosif.
În jurul orei 22.00 a început Adoratia, condusa de Parintele Emil Ghiurca, dupa care s-a facut consacrarea la Inima Fecioarei Maria si rugaciunea pentru beatificarea Martirilor Bisericii Române Unite.
La ora 23.25 s-a facut Calea Crucii, încheiata cu o procesiune în jurul bisericii, dupa care s-a savârsit Sfânta Liturghie în rit roman, condusa de Parintele Sovér si Parintele Scheck.
La ora 2.00 s-a facut Paraclisul Maicii Domnului, dupa care Parintele Ioan Chisarau a tinut a doua meditatie.
A urmat Rozarul de Marire, animat muzical de câteva tinere din Timisoara, care au dat raspunsurile si la Liturghia condusa de Pr. Ciprian Robotin, cu care s-a încheiat programul.
Parintele-paroh, Valer Parau, a fost prezent la cea mai mare parte a programului, coordonând organizarea evenimentului. Au mai slujit si Parintele Simion Maries, Nicolae Bodea, Petru Pestean, Vasile Aciu, Alin Bauer, Gavril Sandor, precum si preoti din judetele Maramures, Satu Mare, Bihor, Timis, Mures, Cluj si Bistrita-Nasaud, veniti împreuna cu grupurile lor de credinciosi.
Întreg programul noptii de veghe a fost transmis în direct la Radio Maria.