„Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat luni, 24 ianuarie, Ziua Mondiala a Comunicatiilor Sociale. Totodata, Suveranul Pontif a avertizat ca folosirea acestora în exces poate crea o lume paralela.
Enumerând efectele pozitive ale retelelor de socializare, Suveranul Pontif i-a invitat pe utilizatori sa nu îsi creeze profile false, sa nu se refugieze într-o lume paralela si sa fie atenti la pericole. Papa considera ca noile tehnologii, în special retelele de socializare, „ajuta la dezvoltarea unui dialog si prilejuiesc actiuni solidare si relatiile pozitive”. Papa invita „crestinii sa se alature cu încredere si creativitate constienta si responsabila în reteaua de raporturi pe care era digitala a facut-o posibila. Nu doar pentru a satisface dorinta de a fi prezenti, ci pentru ca aceasta retea este o parte integranta a vietii umane”.
Tinerii care folosesc internetul nu trebuie însa sa se expuna prea mult sau sa uite de spiritul crestin. Papa lanseaza tinerilor provocarea de a fi „autentici, onesti cu ei însisi, fara a da curs tentatiei de a crea profile false sau artificiale”. Retelele de socializare ofera noi experiente de viata si Suveranul Pontif le recunoaste meritul de a „crea întâlniri dincolo de granitele spatiului si culturii”. Ziua Mondiala a Comunicarii va fi sarbatorita pe 5 iunie. Ca de obicei, Mesajul a fost prezentat luni, 24 ianuarie, în comemorarea liturgica a Sfântului Francisc de Sales, patronul spiritual al presei catolice.