„Parohia Greco-Catolica Olosig din Oradea si-a sarbatorit hramul bisericii sale parohiale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtatorul de biruinta”, cunoscuta tuturor ca Biserica Seminarului. Chiar daca a fost o sarbatoare marcata de sobrietatea timpului liturgic, aflându-ne în Sâmbata lui Lazar din Postul Mare, îndreptati cu pasi repezi spre culmile patimilor rascumparatoare ale Mântuitorului nostru Isus Hristos, nu a lipsit din rândul credinciosilor atmosfera de bucurie si de multumire pentru aceasta ocazie de har. Pentru acest moment de bucurie au fost prezenti la Sfânta Liturghie mai multi preoti, în fruntea carora s-a aflat vicarul cu preotii, parintele Antoniu Chifor, alaturi de care au concelebrat parintii Eduard Fischer – parohul locului, canonicul romano-catolic Albert Kiss – parohul de Olosig, Anton Cioba – rectorul Seminarului, Anton Rus – spiritualul Seminarului, Andrei Borzasi – parohul de Iosia sud, Ioan-Marian Crisan – din partea Episcopiei, colaboratorul nostru parohial. Seminaristii au asigurat slujirea liturgica din Altar, iar raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Seminarului oradean, „Schola Cantorul”, coordonat de profesorul Radu Muresan.

În cuvântul de învatatura, parintele vicar Antoniu Chifor a evidentiat câteva aspecte din evenimentul petrecut în jurul lui Lazar, cel a patra zi înviat, ce a constituit un semn premergator al învierii lui Isus, ca mai apoi, la plinirea timpurilor, si noi sa experimentam învierea trupurilor, facând o frumoasa analogie între cimitir, care în vechiul înteles al cuvântului înseamna „dormitor”, adica loc de odihna.
La finalul Sfintei Liturghii credinciosii crestini s-au putut apropia de moastele „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” pentru a le venera dupa cum este traditia. Multumim bunului Dumnezeu ca ne-a conferit si în acest an aceste momente de har si de binecuvântare cereasca, rugându-l pe Sfântul mucenic ocrotitor al parohiei si al bisericii noastre sa ne însoteasca cu mijlocirile rugaciunilor sale spre împlinirea noastra în ceruri.

Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roaga-te pentru noi! Amin.