„În data de 6 decembrie 2010 Parohia Greco-Catolica „Sfântul Nicolae” din Calahorra (La Rioja), Spania, si-a sarbatorit patronul, pe Sfântul Nicolae din Mira Liciei.
Sfânta Liturghie a fost pontificata de P.S. Juan José Omella Omella, episcopul eparhiei de Calahorra y La Calzada-Logroño, alaturi de vicarul judecatoresc Julian Blázquez, opt preoti din aceeasi eparhie, precum si de parohul românilor, pr. Claudiu Sferle.
La sarbatoare au participat autoritati locale, printre care primarul Calahorrei, consilieri si autoritati guvernamentale, precum si numerosi credinciosi spanioli, alaturi de cei români.
Evenimentul a fost unul special, deoarece dupa Sfânta Liturghie a avut loc un concert de colinzi sustinut de copiii parohiei, carora Mos Nicolae le-a trimis cadouri prin intermediul Preasfintiei Sale Juan José, apoi s-a sfintit clopotul din curtea bisericii, dupa care toti cei prezenti au luat parte la o agapa frateasca pregatita de credinciosii parohiei, întretinuti fiind cu un concert de colinzi sustinut de cântareata de muzica populara Ana Pardos.
Preasfintia Sa Juan José, în cuvântul sau de învatatura, a transmis credinciosilor români salutul Preasfintiei Sale Virgil Bercea, cu care s-a întâlnit în Polonia.