„În perioada 29-31 octombrie 2010, membrii asociatiei FONDACIO – Crestini pentru lume au organizat primul Club 18-30 de ani al acestui an pastoral, dedicat studentilor si tinerilor profesionisti, în statiunea montana Arieseni.
Scopul acestui Club a fost acela de a face cunostinta cu noii studenti ai Colegiului Sfânta Familie din cadrul Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradea, iar împreuna cu ei de a continua munca în ceea ce priveste formarea comunitatii si totodata de a trai dupa învataturile lui Isus Hristos, astfel contribuind la formarea comunitatii crestine.
Tema abordata la acest Club a fost legata de Respectul între sine si aproapele, în fata careia, cei 50 de tineri participanti au putut sa-si exprime parerile, sa învete lucruri noi sau sa-si confirme anumite convingeri. Invitatii pentru conferinte au fost d-na psiholog Ana Popa, precum si d-l George Popoi, din a caror prezentari, spun tinerii, am avut de învatat.
Mai mult decât atât, dorintele tuturor erau acelea de a pune cu adevarat în practica ceea ce societatea din ziua de azi are tendinta de a uita, adica respectul fata de sine si fata de aproapele, si, desigur, importanta simbiozei dintre cele doua.
Locatia, minunatul cadru ales, vremea de care am avut parte – mult soare si aerul proaspat de munte – au facut ca drumetiile facute în natura la „Groapa Ruginoasa”, „Pestera Scarisoara” sau „Cascada Vârciorog”, sa contribuie la succesul acestei iesiri din care cu totii am avut doar de câstigat.
Asadar, dragi studenti si prieteni, va asteptam în continuare la activitatile organizate de catre FONDACIO – Crestini pentru lume, în noul an pastoral.