„Duminica, Seminarul Greco-Catolic din Oradea a primit vizita Nuntiului Apostolic în România, Francisco-Javier Lozano, Excelenta Sa aflându-se în orasul de pe Crisul Repede pentru ritualul de beatificare al episcopului romano-catolic Bogdánffy Szilárd.
E.S. Francisco-Javier Lozano a participat la Slujba Vecerniei, celebrata în capela Seminarului „Sfintii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore si Ioan”. Reprezentantul Sfântului Parinte i-a îndemnat pe seminaristi la dedicare deplina pentru vocatia la preotie si i-a asigurat de sprijin si încurajare din partea Sanctitatii Sale, Papa Benedict al XVI-lea. „Sfântul Parinte se roaga pentru voi” a afirmat reprezentantul Papei care, la finalul slujbei, a înmânat fiecarui seminarist o copie a scrisorii pe care Papa a adresat-o seminaristilor la finalul anului sacerdotal.
Parintele Antoniu Chifor, rectorul seminarului, a afirmat ca prezenta înaltului oaspte este o reala încurajare pentru viitorii preoti si a apreciat vizita nuntiului apostolic ca fiind: „O vizita cordiala, o onoare si un privilegiu”.
Excelenta Sa, Francisco-Javier Lozano, a fost însotit la seminar de P.S. Virgil Bercea si P.S. László Böcskei, ierarhul Diecezei Romano-Catolice de Oradea.