Sâmbătă, 9 octombrie, a avut loc Întrunirea Protopopială a copiilor și tinerilor din Protopopiatul de Beiuș, organizată de responsabila protopopială cu pastorația tinerilor  prof. Zima Carmen.

Această întrunire continuă un obicei local mai vechi, Balul Toamnei – cu prima ediție din 2015, care se desfășura la finele lunii octombrie, contrapunând Haloweenului, un bal creștin cu personaje pozitive și mulțumită lui Dumnezeu pentru toate darurile sale ca roade ale pământului.

Au participat copii din parohiile  Ioaniș cu Pr. Paroh Ilea Valentin, Șuncuiș – cu Pr. Paroh Man Adrian și D-na Profesoară de religie Florina Luscan și din  Beiuș – Pr. Paroh Zima Zorel și D-na Profesoară de religie Zima Carmen. Invitați speciali au fost copii din corul Enjoy Music alături de dirijorul lor, Ovidiu Lazăr.

Întrunirea a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii concelebrate de preoții Popa Paul, responsabil al Biroului Pastoral, alături de protopopul și parohul de Beiuș, Zima Zorel, parohul de Ioaniș, Ilea Valentin și parohul de Drăgoteni, Taichiș Marius. Cuvântul de învățătură și îndemn a fost adresat de părintele Popa Paul.

După Sfânta Liturghie, tinerii gazdă, au prezentat colțul tematic frumos amenajat în biserica parohială, unde au expus multitudinea și bogăția roadelor pământului, primite prin providența divină. Copiii din celelalte parohii au adus și ei câte un coș de roade și au adresat laudă și mulțumire lui Dumnezeu.

A urmat un moment spiritual-artistic susținut de corul Enjoy Music și de soliștii din grup: Paula Popa și Felappi Cristina, respectiv de Zima Miriam de la Oratoriul Colț de Rai din Beiuș.

După o agapă bine meritată, a urmat un program de joc și cunoaștere, animat de tinerii oratoriului Colț de Rai, nouă ocazie de implementare a experienței dobândite în cadrul Universității de Vară.

Biroul de Presă