„Într-o atmosfera încarcata de emotie si spiritualitate, sâmbata, 30 octombrie, în Catedrala Romano-Catolica din Oradea a avut loc ceremonia de beatificare a episcopului Bogdánffy Szilárd. Dieceza Romano-Catolica de Oradea, condusa de Preasfintia Sa Episcopul László Böcskei, este prima din România în care a avut loc un eveniment de o astfel de amploare. Liturghia de beatificare a fost pontificata de Cardinalul Péter Erdo, Primatul Ungariei, împreuna cu delegatul Sfântului Parinte, Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic în România, alaturi de mai multi prelati din România si Europa.
Au fost prezenti în total 34 de episcopi, dintre care mai amintim pe: I.P.S. Ioan Robu, arhiepiscop de Bucuresti, I.P.S. Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba-Iulia, P.S. Petru Gherghel, episcop de Iasi, P.S. Martin Roos, episcop de Timisoara, P.S. Schönberger Jeno, episcop de Satu-Mare, P.S. Anton Cosa, episcop de Chisinau, P.S. Dimitrios Salachas, episcop de Atena, P.S. Tamás József, episcop auxiliar de Alba-Iulia, P.S. Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, P.S. Tempfli József, episcop emerit de Oradea si Kocsis Fülöp, episcop greco-catolic de Nyíregyháza.
Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, au fost prezenti P.S. Virgil Bercea, episcop de Oradea, însotit de mai multi protopopi, preoti si seminaristi din eparhie, P.S. Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, P.S. Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, P.S. Mihai Fratila, episcop vicar de Bucuresti.
Alaturi de miile de credinciosi prezenti la acest eveniment de o mare însemnatate pentru Biserica Catolica s-au numarat si membri ai familiei episcopului Szilárd.
În calendarul Romano-Catolic, Fericitul Bogdánffy Szilárd va fi sarbatorit pe data de 3 octombrie.