„Să-ți deschizi mâna față de fratele tău,

 față de sărac și față de cel lipsit din țara ta.” (Deut.15:11)

+ Virgil Bercea

Episcop

Colectă specială

 

Dragi credincioși,

Într-o vreme definită de egoism, indiferență, agitație, stres, haos, grabă și automatisme, un eveniment major a tulburat și mai mult apele care erau pe punctul de a se revărsa peste neputințele noastre, peste griji și temeri: Pandemia COVID 19, care amenință lucruri, locuri, persoane și propriile vieți în care “am uitat” să fim prezenți, să ne bucurăm, să ne regăsim, să ne dăruim.

În noua normalitate impusă de restricții se face că, în aceste timpuri de încercare, reușim să găsim în noi înșine resurse de mobilizare care să ne schimbe ierarhia priorităților și care să deschidă orizonturi spre care, poate, nu priveam suficient, amintindu-ne că suntem, într-o oarecare măsură, rezultatele propriilor alegeri.

Asociația Caritas Eparhial Oradea a ales, în momente dificile, să rămână alături de cei vulnerabili, de cei singuri, de cei în vârstă, dar – mai ales – de cei ai nimănui, de cei “ai străzii” pentru că simțim, în egală măsură cu ei, deznădejdea, resemnarea, durerea și abandonul lor.

De aceea, fiind atât de aproape de ei în mod obișnuit, la ceas de cumpănă nu putem fi decât tot lângă ei, oferindu-le hrana pe care nu și-o pot permite, hrană pentru care – cei bolnavi și singuri – au renunțat uneori să mai lupte, din neputință și din lipsa motivației.

Colecta specială din anul acesta, care coincide cu cea de A V-a Zi Mondială a Săracilor instituită de Papa Francisc, are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea aproapelui nostru: 47 de copii și 40 de adulți vor servi, poate, unica lor masă pe zi, 35 de vârstnici vor fi ajutați cu alimentele de bază și 62 de familii vor primi un pachet cu alimente.

Prin urmare, tasul din data de 14 noiembrie 2021 va fi predat, de fiecare parohie, Asociației Caritas Eparhial Oradea, în vederea susținerii semenilor noștri.

În numele acestora, invocăm binecuvântarea Cerului asupra voastră și familiilor voastre!

Pr. Olimpiu TODOREAN

Președinte

 

_________________________________________

Cei care doresc pot dona cu cardul pe www.caritaseparhial.ro sau în contul:

RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 Banca Transilvania

ASOCIAȚIA CARITAS EPARHIAL ORADEA

RO 17085486