„Dupa o vacanta îndelungata, timp de odihna, dar si de munca, seminaristii si formatorii lor si-au dat întâlnire în ziua de 22 septembrie pentru a începe împreuna un nou an de formare si de parcurs spiritual.
Primul moment comunitar a fost cina festiva, iar ziua de sâmbata am început-o cu Sfânta Liturghie urmata de meditatia parintelui spiritual Anton Rus. Astfel prin cuvintele dânsului, dar si prin cele ale celorlalti formatori, rector pr. Antoniu Chifor si vicerector ip. Eduard Fischer, am fost invitati sa reflectam asupra identitatii, vietii si chemarii noastre. Dânsii ne-au reamintit ceea ce înseamna vocatia, ne-au ghidat sa descoperim semnele autenticitatii ei, au punctat, pe baza documentelor magisteriale, ce înseamna formarea noastra si ne-au îndemnat sa pasim cu încredere, bucurie si speranta în noi însine si în Domnul!
În aceasta zi am avut ocazia sa ne cunoastem, vechi si noi, ani terminali, ani medii si noii veniti, sa împartasim din experientele noastre, sa povestim, sa ne împrietenim.
În jurul mesei rotunde, privindu-ne fata în fata, ne-am propus scopuri noi pentru acest an, pentru evolutia noastra pe toate planurile, atât la nivel personal cât si comunitar.
S-a simtit desigur si absenta parintelui Cristian Sabau, care timp de sapte ani, prin dragoste si jertfa de sine, a luptat pentru schimbarea vietilor acestor tineri, chemati de Domnul, la slujirea aproapelui, în iubire, bucurie si umilinta! De asemenea si fratelui Gheorghe Pop, fostul formator al anilor I si II, exemplu de modestie, credinta si iubire fraterna, i-a fost dus dorul!
Seara a avut loc o petrecere de bun venit a anului I, timp de distractie si buna voie. Duminica dupa meditatia parintelui Rus, s-a celebrat Sfânta Liturghie, neuitând în rugaciunile noastre pe familiile lasate acasa, pe cei dragi, pe binefacatori si pe toti fii lui Dumnezeu, fratii nostri.
Luni a avut loc în Aula Magna a Facultatii de Teologie Greco-Catolica, rugaciunea Te Deum-ului de început de an universitar, Domnul Ionut Popescu, directorul de studii a adresat cuvinte de bun venit si de încurajare tuturor, profesori si studenti.
Astfel a început anul universitar 2010-2011, o noua etapa a parcursului formativ, de maturizare atât pe plan uman cât si spiritual, timp de bucurie, de rugaciune, de har, de studiu si de munca!
Fie ca Domnul sa ne binecuvânteze pe toti! Sa va rugati pentru noi!