„În perioada 10-14 august, Asociatia Fondacio – crestini pentru lume, a organizat la Sâniob a III-a editie a forumului de vara pentru studenti, având tema „În cautarea sensurilor”. Au fost participat 40 de tineri, studenti la diferite facultati, dornici sa accepte aceasta provocare.
Prima parte a fiecarei zile a fost dedicata unei conferinte. În acet sens, am avut alaturi de noi patru invitati care ne-au împartasit parerile, cunostintele si experientele lor. În prima zi Radu Vidra a fost cel care ne-a vorbit despre casatorie, privind-o ca pe un stil de viata sanatos. În cea de-a doua zi, parintele Iuliu Muntean a ridicat urmatoarea întrebare: „Cine este Dumnezeu pentru mine?”, iar apoi ne-a determinat sa fim atenti cu cei de lânga noi, sa încercam sa ne punem mai mult în locul celui de lânga noi decât sa-l judecam. Greu, dar nu imposibil! A treia zi, domnul Paul Iacobas, ne-a transmis un mesaj din partea naturii. Tot ce este creat de Dumnezeu si lasat în jurul nostru, este în favoarea noastra, iar noi încercam din rasputeri sa distrugem. O mare realitate! Ultima zi a fost cea în care parintele Eugen Jurca ne-a vorbit despre importanta comunicarii si acceptarii celui de lânga noi.
A doua parte a zilei a cuprins activitati recreative. Am avut olimpiada de jocuri – unde participantii au avut ocazia sa se cunoasca mai bine si sa sa se relaxeze – ateliere de calarie, de autoaparare si de îndemânare, unde s-au pictat masti venetiene, s-au facut margele si bratari.
În toate activitatile noastre ne-am amintit mereu de Isus, prietenul nostru care este alaturi de noi si, în acest fel, fiecare zi începea cu Sfânta Liturghie si se termina cu rugaciunea de multumire.
Strângând într-un chestionar de evaluare parerea tinerilor participanti, putem sa spunem ca am avut parte de zile senine în care am reusit fiecare sa învatam ceva, sa ne simtim bine împreuna, sa-l acceptam mai usor pe cel de lânga noi si ne-am despartit cu promisiunea unei cât mai apropiate revederi la activitatile din timpul anului universitar pe care Fondacio le propune.