Vineri, 7 iunie a.c., Comunitatea Surorilor „Sfintei a Inimi a lui Isus” din Zalău, de sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus au sărbătorit Hramul Mănăstirii. Sărbătoarea a început cu o procesiune cu Sfântul Sacrament pornind din fața bisericii greco-catolice „Sfânta Familie” pe străzile orașului Zalău, cu un sobor mare de preoți și sute de credincioși.

Orașul a beneficiat de  binecuvântarea Euharistică și nenumărate haruri cerești au coborât asupra lui și a oamenilor care-l locuiesc. Procesiunea s-a încheiat în curtea Mănăstirii, unde fiecare credincios în parte a primit binecuvântarea și iubirea nemărginită a Inimii Sale Preasfinte. Programul a continuat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia Părintele Profesor Doctor Marcelin Rotaru, a rostit cuvântul de învățătură. Au participat la Sfânta Liturghie Pr. Protop Nicolae Bodea, Pr. Protop Părău Valer, alți numeroți preoți din Eparhia de Oradea și din alte dieceze.

La sfârșitul Liturghiei, copiii de la grădinița „Sfânta Inimă a lui Isus” și din parohiile greco-catolice „Sf. Familie” și „Sfinții Petru și Pavel”, îndrumați de surori și educatoare, au oferit lui Isus un frumos  moment artistic. Prin vocile lor cristaline și prin gesturi bine armonizate cu versurile, aceștia au adus laudă și preamărire Sfintei Inimi a lui Isus.

Sora Cornelia