„Sâmbata, 5 iunie 2010, a avut loc la Oradea cea de-a treia editie a „Întâlnirii eparhiale a copiilor” cu tema „Înradacinati si ziditi în El, întariti prin credinta” (Col. 2,7), organizata de catre Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea. La doar doua saptamâni dupa Întâlnirea Eparhiala a Tinerilor, le-a venit rândul copiilor sa aduca soarele si veselia în Oradea. Încarcati cu buna dispozitie, emotii si dorinta de a petrece o zi împreuna cu Cristos, copiii au sosit în curtea Liceului „Don Orione” unde îi asteptau voluntarii pentru a le distribui tricourile colorate cu sigla întâlnirii.
Programul întâlnirii a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica „Duminica tuturor Sfintilor” de catre parintele vicar Florian Gui împreuna cu preotii din protopopiate si din Oradea. Raspunsurile la celebrarea liturgica au fost date de catre grupul de copii „Dominic Savio” al Manastirii Franciscane „Maica Domnului” din Oradea. La predica, copiilor li s-a spus o poveste despre un tâmplar care dorea sa construiasca o mobila frumoasa pentru cineva. Fiind nemultumite, sculele pe care le folosea tâmplarul la crearea acestei opere au facut o sedinta, fiecare în parte dorind sa fie seful lucrarii. Dar, si-au dat seama ca singure nu pot sa construiasca nimic. Atunci, toate împreuna l-au ajutat pe tâmplar sa construiasca cea mai frumoasa mobila. La fel si noi, ca o comunitate crestina, crestem împreuna si unindu-ne fortele putem sa realizam lucruri frumoase.
Dupa ce au luat prânzul, copiii au avut parte de mai multe surprize. Carla Marin, o fetita talentata, calificata pentru Mamaia Copiilor din iulie 2010 a creat o atmosfera de dans prin cântecele pe care le-a pregatit, dupa care a avut loc un program de animatie al clovnilor de la Caritas Eparhial Oradea, clovnii ramânând alaturi de copii pe tot parcursul întâlnirii. A debutat si concursul de desene pe asfalt, grupurile fiind în competitie pentru câstigarea premiilor pregatite pentru cele mai bune trei desene. Juriul format din voluntari ai Biroului Pastoral au urmarit munca în echipa, originalitatea, creativitatea, precum si respectarea temei întâlnirii.
Dupa concurs, copiii au avut parte în continuare de momente artistice sustinute de copiii din diferitele parohii, iar voluntarii Biroului Pastoral i-au animat prin mai multe dansuri de grup. La finalul întâlnirii, s-au anuntat câstigatorii concursului: locul III – copiii din Parohiile Plopis si Iaz, locul II – copiii de la Oratoriul „Maria Imaculata” din Oradea si Locul I – copiii din Simleu Silvaniei. Cei 400 de copii participanti împreuna cu cei aproape 80 de animatori, cu preotii si calugaritele prezente au rostit împreuna rugaciunea de final, multumindu-i lui Dumnezeu pentru aceasta zi binecuvântata.
Multumim Congregatiei Don Orione pentru gazduirea întâlnirii, clovnilor de la Caritas pentru disponibilitatea lor, voluntarilor care au ajutat la bunul mers al întâlnirii si tuturor preotilor si calugaritelor care au însotit copiii la cea mai frumoasa sarbatoare a lor. Doar aducându-ne fiecare aportul în mica sau mai mare masura, reusim sa crestem împreuna cu totii cu Cristos, în Cristos si pentru Cristos.