„Sesiunea de primavara din acest an a Conferintei Episcopilor Catolici din România (CER) se va deschide miercuri, 6 mai 2015, cu un moment de rugaciune si Sfânta Liturghie celebrata de toti episcopii în Catedrala romano-catolica Înaltarea Domnului din Satu Mare, lucrarile fiind gazduite de Episcopia Romano-Catolica de Satu Mare.
În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici si greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viata Bisericii si vor discuta despre initiative si probleme pastorale si sociale, precum si despre evenimente mai importante: celebrari în cadrul Anului dedicat Vietii Consacrate (2014-2015), învatamântul catolic din România, Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic (Cluj, 22-26 iunie 2015), rapoarte ale diferitelor institutii afiliate CER – Signis România, Confederatia Caritas România, Asociatia Canonistilor din România (ASCAR).
Dupa încheierea sesiunilor de lucrari, episcopii vor participa sâmbata, 9 mai 2015, alaturi de pelerini din întreaga tara la pelerinajul anual la „Cimitirul saracilor” de la Sighet. La închisoarea din Sighet si-au dat viata pentru credinta Episcopul romano-catolic Anton Durcovici, beatificat de Papa Francisc la 17 mai 2014, si episcopii greco-catolici Alexandru Rusu – de Baia Mare, Valeriu Traian Frentiu – de Oradea, Ioan Suciu – de Alba Iulia si Fagaras, Tit Liviu Chinezu, Iuliu Hossu – de Cluj-Gherla, Ion Balan – de Lugoj, a caror Cauza de beatificare este în curs la Vatican. Pelerinajul va începe cu o procesiune de la Muzeul Memorial Sighet (ora 9.00) înspre „Cimitirul Saracilor” si va continua cu celebrarea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii în incinta cimitirului (ora 10.30).
Conferinta Episcopilor din România îi reuneste pe toti episcopii romano-catolici si greco-catolici din România si exprima unitatea Bisericii locale si uniunea intima cu urmasul lui Petru, Sfântul Parinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de doua ori pe an în sesiune ordinara, primavara si toamna.

Secretar general