„Maria Schininà s-a nascut la Ragusa (în Sicilia), la 10 aprilie 1844 într-o familie nobila, cu sanatoase principii crestine si morale. Si-a petrecut adolescenta având preocuparile vanitoase ale lumii din care provenea: moda, dansul, muzica profana si luxul, în toate acestea cautând sa exceleze. Pâna la 21 de ani, tânara Maria nu s-a evidentiat printr-o viata spirituala deosebita; cu toate acestea, însa, nu era nici indiferenta religios.
Pierderea tatalui a fost pentru Maria un moment de reflectie asupra vietii ei, asupra vanitatilor lumii. A început sa simta o profunda nemultumire sufleteasca si s-a hotarât sa renunte la obiceiurile „înaltei societati”. Se îmbraca simplu si mergea sa slujeasca, cu multa dragoste, bolnavii si saracii din cele mai defavorizate cartiere ale orasului. Le vorbea copiilor si adultilor lipsiti de educatie religioasa; catehiza taranii, muncitorii si intelectualii si propovaduia Vestea cea buna chiar si la închisoarea din oras. Maria se îndragosti de Cristos si îi dedica toata viata ei, slujindu-i pe cei în nevoi. A initiat, pentru prima oara în Ragusa, „Apostolatul Rugaciunii”, raspândind cu mare înflacarare cultul Sfintei Inimi a lui Isus.
La 9 mai 1889, Maria Schininà, împreuna cu cinci tinere, au înfiintat Congregatia Surorilor Sfintei Inimi a lui Isus. Aceasta Congregatie si-a raspândit activitatea caritativa la toate categoriile sociale.
Maria Schininà a murit la 11 iunie 1910 la Ragusa, dupa o lunga suferinta. Trupul ei, ramas intact se odihneste într-o biserica devenita loc de pelerinaj. A fost beatificata de Sfântul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 4 noiembrie 1990.
Activitatea caritativa a Surorilor Sfintei Inimi a lui Isus se desfasoara azi pe patru continente si consta în ajutorarea spirituala si materiala a tuturor celor nevoiasi, în implicarea în diversele activitati parohiale, în educarea si îndrumarea tineretului etc.
Împlinirea a 100 de ani de la moartea Fericitei Maria Schininà, fondatoarea Congregatiei Surorilor Sfintei Inimi a lui Isus, a fost marcata la Zalau printr-o seara de rugaciune, organizata în data de 12 iunie a.c. de catre Surorile din Zalau, apartinând aceleiasi Congregatii, si Parohia Sfânta Familie. Programul a început cu procesiunea cu moastele Fericitei de la Manastirea Surorilor la Biserica Sf. Familie, a continuat cu Sfânta Liturghie, apoi cu un spectacol, în care tinerii parohiei au interpretat o sceneta ce ilustra biografia Fericitei. Doamna profesoara Rodica Pop Seling si Corul „Sfânta Familie” au interpretat cu maiestrie câteva cântari religioase. Seara de rugaciune s-a încheiat cu binecuvântarea si sarutarea moastelor.