„Sâmbata, 8 mai 2010, de la orele 16.00 a avut loc în Sala Mare a Prefecturii Judetului Bihor un eveniment cu totul deosebit, si anume înmânarea diplomelor de excelenta pentru activitatea din domeniul culturii pentru acei reprezentanti ai cultelor din judetul Bihor care s-au remarcat printr-o activitate deosebita în slujba culturii.
La manifestare au fost prezenti secretarul de stat din Ministerul Culturii si Patrimoniului National, conf. univ. dr. Vasile Timis, directorul coordonator al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Bihor, Mircea Bradu, si subprefectul judetului Bihor, Cristian Bitea.
Diplomele au fost înmânate reprezentantilor desemnati din partea cultelor reprezentative din judet, cum ar fi: ortodox, greco-catolic, reformat si romano-catolic. Dupa o analiza prealabila, reprezentantii Ministerului Culturii si Patrimoniului National au considerat oportun ca din partea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Oradea sa primeasca diplome de excelenta parintele protopop Ioan Mada, parintele protopop Zorel Miclaus, pr. Doru Popovici, pr. Olimpiu Todorean, consilier eparhial Florin Jula, prof. Radu Muresan, prof. Irinel Bajenaru Oros, prof. Monica Antonia Nica, cercetator Ioan F. Pop, prof. Otilia Balas si prof. Ioan Aurel Darabaneanu.
În cuvântul sau, dl. secretar de stat Vasile Timis a mentionat: „nu facem altceva decât sa aducem un omagiu pentru ce ati facut pentru spiritualitatea bihoreana. Oradea este un exemplu pentru modul în care este promovata cultura. Acest fapt ne bucura cu atât mai mult cu cât avem datoria sa promovam cultura în Europa si în întreaga lume. Relatia dintre cultura si culte este una veche. De aceea asumarea spiritualitatii poate sa ne dea o sansa pentru a ne cunoaste mai bine. Apreciem modul în care clericii îsi asuma aceasta misiune”.