„Miercuri 5 mai 2010, în capela ,,Sfintii Trei Ierarhi” a seminarului Teologic Greco-Catolic, s-a desfasurat ceremonialul deschiderii oficiale a Asociatiei FONDACIO – Crestini pentru lume, cu binecuvântarea Preasfintitului Virgil Bercea. Alaturi de membrii Asociatiei, capela s-a umplut de invitati printre care elevi de liceu, studenti seminaristi si studenti laici împreuna cu formatorii lor.
La începutul ceremonialului s-a intonat un cântec religios dupa care parintele spiritual, pr. Paul Popa, a rostit cuvântul de început: ,,Domnul ne-a chemat la felul de viata evanghelica pe care El însusi a descoperit-o Bisericii sale, de a trai dupa modelul Evangheliei, iar astazi, ne uneste din nou pentru a primi Cuvântul Sau, pentru a-l raspândi în rândul semenilor nostri”, apoi a citit Evanghelia zilei.
În cuvântul rostit apoi de Preasfintitul Virgil, am primit îndemnul de a descoperi, în lumina Evangheliei, de ce Isus Hristos ne-a oferit aceasta cale de urmat si de ce am fost alesi tocmai noi pentru aceasta.
A urmat rostirea profesiunii de credinta de catre membrii Asociatiei, apoi Preasfintitul a acordat Asociatiei binecuvântarea Bisericii: ,,Biserica primeste si întareste aceasta vointa a voastra. Domnul sa va dea statornicie în aceasta propunere pentru ca în lume sa fiti adevarati crestini. Amin”, dupa care fiecare membru a sarutat Evanghelia si a fost binecuvântat de catre Preasfintitul Virgil. Ceremonialul s-a încheiat cu cântece si voie buna.