„În Aula Magna a Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, a avut loc în data de 27 august 2009, întâlnirea responsabililor cu învatamântul din cadrul cultelor recunoscute de stat. Cu acest prilej, au participat reprezentanti ai Bisericii romano-catolice de limba româna si maghiara, greco-catolici, reformati, unitarieni, penticostali, adventisti de ziua a saptea si baptisti. La aceasta sesiune de lucru a participat si PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Ierarhul a multumit participantilor pentru bunavointa de a fi prezenti la aceasta întâlnire, dupa care a mentionat, în cuvântul sau, ca trebuie depuse eforturi pentru a se tine cont de punctul de vedere al cultelor în elaborarea legilor educatiei. Si anul trecut a fost organizata o întâlnire similara la Oradea, în aceeasi locatie, în urma careia a fost elaborat un material, care a fost trimis atunci Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Scopul întâlnirii din acest an a fost elaborarea unor propuneri comune, care sa fie asumate de toate cultele si înaintate apoi Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru a fi introduse în Codul Educatiei.
Cultele sunt interesate, în special, de învatamântul confesional si de predarea religiei în scoli. În cadrul sesiunii de lucru a fost elaborat un document care va fi semnat de sefii cultelor si trimis Ministerului Educatiei. Documentul contine o serie de propuneri de principiu care trebuie sa se regaseasca în cadrul legilor educatiei si care vor contribui la dezvoltarea învatamântului confesional si la o mai buna predare a religiei în scoli.
Evenimentul a fost organizat de catre Comisia Sinodala pentru Educatie Catolica din cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma.