„Sâmbata, 15.08.2009, a fost o zi de mare sarbatoare pentru comunitatea greco-catolica din Chilioara, jud. Salaj, întrucât de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului a fost sfintita biserica din localitate. Ceremonia a început la orele 10,00 si a fost celebrata de PS Virgil Bercea, împreuna cu numerosi preoti din protopopiatele Zalau, Simleu-Silvaniei, Supur si Oradea. Câteva sute de credinciosi au dorit sa fie prezenti la acest moment deosebit.
Preasfintitul Virgil a fost întâmpinat de parintele paroh Cicsa Sabin, de un grup de copii, precum si de autoritatile locale si judetene. Alaturi de Preasfintia Sa a participat la acest moment deosebit si Preasfintitul Andrea Bruno Mazzocato de Treviso, parintele Don Carlo dal Pane din Imola si parintele Enzo Poiana, rectorul Bazilicii Sfântul Anton din Padova.
Constructia Bisericii din Chilioara a început în urma cu 5 ani si s-a finalizat prin grija parintilor Neagota Iancu si Cicsa Sabin. Începând cu anul 2001 comunitatea greco-catolica s-a rugat într-o capela improvizata. În anul 2004 a fost sfintita piatra de temelie a noii Biserici din Chilioara de catre PS Virgil Bercea.
Preasfintitul Virgil a multumit tuturor celor care au contribuit la construirea Bisericii din Chilioara, în special preotilor parohi Neagota Iancu si Cicsa Sabin, parintelui Barbulovici Vasile, protopop de Venetia si parintele Muresan Marin, protopop de Bologna, ultimii doi originari din Chilioara.
În încheiere, participantii au participat la o agapa frateasca organizata la caminul cultural din localitate.