„Ziua de 15 august a fost o zi deosebita pentru Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Oradea, întrucât cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului si-a serbat hramul. La fel ca în fiecare an, sute de credinciosi au participat la pelerinajul de la manastire.
Programul liturgic a debutat pe 14 august cu oficierea Paraclisului Maicii Domnului, urmat de Sfânta Liturghie de la orele 18. Celebrarile liturgice au continuat cu Sfânta Liturghie Arhiereasca de la orele 22, urmata de procesiunea în jurul Bisericii cu statuia Maicii Domnului de la Fatima. Pe parcursul întregii nopti comunitatea s-a rugat, desfasurându-se Calea Crucii, Adoratia Euharistica si Sfântul Rozariu. Au fost prezenti la manastire PS Virgil Bercea, precum si numerosi preoti.
Pe parcursul zilei de 15 august s-a celebrat Sfânta Liturghie de la orele 06,00, la orele 07,00 a urmat Paraclisul Maicii Domnului, iar la orele 08,00 Sfânta Liturghie. De la orele 10,00 s-a celebrat Liturghia solemna a hramului.
Parintele paroh Mihai Vatamanelu a evidentiat veneratia deosebita si dragostea pe care credinciosii o poarta Sfintei Fecioare Maria care ne ocroteste pe toti. Tocmai de aceea pelerinii din mai multe judete au sosit la Manastirea Adormirea Maicii Domnului. Procesiunea cu statuia Fecioarei Maria de la Fatima tinde sa devina o traditie.