„Poate si formarea mea de preot, dar si placerea de a comunica si a trai activ în societate pentru a nu regreta trecerea anilor si nerodnicia vietii, m-au împins la a cugeta asupra vietii cetatenilor orasului Valea lui Mihai, îndeosebi a comunitatii române. M-am ferit de a ramâne la acest moment fara a trece la fapte. Vorbele, planurile marete faurite ca reactii la anumite evenimente placute sau neplacute din viata noastra, din pacate, se pierd multe din lipsa unei angajari concrete în folosul binelui comun. Fie ca preot, fie ca lider al ONG-ului „Ave Miriam”, consider ca aceste institutii trebuie sa asculte vocea societatii, sa raspunda nevoilor ei si sa vina cu ceva concret si util ei.
Programul recreativ, cultural si spiritual „A FI ÎMPREUNA”, pe care l-am demarat începând cu 16 iulie, este o astfel de initiativa practica a Asociatiei „Ave Miriam”. În fiecare joi, în timpul vacantei, între orele 9-13, primim în incinta sediului nostru (fosta Capela) copiii dornici de a se întâlni si a petrece împreuna într-un ambient amical, oferindu-le gratuit: supraveghere, joc, gustare, îndeletniciri artistice si educatie culturala si spirituala.
Succesul programului demonstreaza ca acesti copii se bucura de posibilitatea de „a fi împreuna”. Am demarat programul cu 6 copii, iar acum petrecem împreuna cu 20 de copii. Finantarea necesara derularii acestor programe este asigurata din venitul magazinului cu articole second-hand si obiecte si carti religioase, care apartine ONG-ului, al carui patrimoniu, în caz de desfiintare, va trece în posesia Parohiei Valea lui Mihai.
Zâmbetele copiilor, veselia, jocul comunitar, râsetele, atentia si dorinta lor de a sti tot mai multe sunt caramizi fundamentale în construirea unei societati mai bune, pornind de la copii. Toate aceste elemente favorizeaza formarea lor spirituala si psihologica, pentru a deveni oameni deplin dezvoltati, echilibrati, sociabili… buni si bineplacuti lui Dumnezeu. Dorinta si arta, însusita de acum, de a fi împreuna în fraternitate, mereu sprijin reciproc semenilor nostri, este puterea care va învinge orice obstacol si sursa adevaratei fericiri în viata.
Realizam multe si facem bine doar daca stim a fi împreuna.